Ambitieus Twente

(Junior) manufacturing engineer

Word jij onze nieuwe (Junior) Manufacturing Engineer? In deze functie ben je de schakel in het orderproces tussen Engineering, Productie en Assembly en heb je direct invloed op de kwaliteit en levertijd van ons eindproduct.

 • Functie: (Junior) Manufacturing Engineer
 • Locatie: Zevenaar
 • Opleidingsniveau: Hbo richting werktuigbouwkunde of technische bedrijfskunde
 • Dienstverband: 38 uur

Wij zijn op zoek naar jou als je: 

 • Een echte teamplayer bent die onze medewerkers en middelen zo effectief mogelijk kan inzetten
 • Kennis hebt van assemblage- en/of productieprocessen en van diverse materialen en gereedschappen
 • Ervaring hebt met werken in ERP-systemen (bij voorkeur ISAH)
 • Probleemoplossend ingesteld bent, beschikt over analytisch vermogen en kostenbewust bent
 • Als je gemakkelijk prioriteiten stelt en overzicht houdt bij projecten
 • Beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel Engels als Nederlands (Duits is een pre)

Deze uitdaging wacht op jou 

Jouw toekomstige collega Bas Reijnen vertelt hoe de functie eruitziet: “Je bent eigenlijk interne projectleider van klantspecifieke projecten. Voor elk project wordt een projectteam aangesteld, bestaande uit een Projectmanager, Lead Engineer, een eerste monteur en een Manufacturing Engineer. Als Manufacturing Engineer is het jouw taak om alle interne werkzaamheden te coördineren en samen te brengen.’

Hoe dit in zijn werk gaat? Jij beoordeelt en ‘verrijkt’ de technische tekening van jouw collega-engineer. Zelf hoef jij dus niet te tekenen, maar je kunt wel tekeningen lezen in een ERP-systeem. Je selecteert hieruit de uit te besteden inkoopdelen om deze voor te bereiden voor inkoop. Vervolgens houd je bij wanneer de leveranciers deze kunnen leveren. Als de materialen binnen zijn, kan de werkvoorbereidingsfase beginnen! Je maakt werkkaarten voor de productie en assembly. Je bent regelmatig in de productie te vinden, verbetert waar mogelijk de processen en bewaakt de planning. Je hebt dus een belangrijke rol waarmee je echt het verschil kan maken binnen een project. Wat de baan als Manufacturing Engineer zo mooi maakt? Dat is volgens Bas de afwisseling in werkzaamheden en de bijzondere branche: “We werken met de modernste technieken en producten!”

Voor deze functie hoef je trouwens geen jarenlange ervaring te hebben. Heb jij affiniteit met techniek, ben je proactief, werk je gestructureerd, kan je snel schakelen in complexe werkzaamheden en heb je een helikopterview met oog voor detail? Dan helpen onze ervaren collega’s jou graag om een goede (Junior) Manufacturing Engineer te worden!

Wat bieden wij?

 • Een professionele internationale werkomgeving met een no-nonsens cultuur
 • Ruimte en waardering voor initiatief en verantwoordelijkheidsgevoel
 • Goede begeleiding en opleidingsmogelijkheden
 • Een marktconform salaris
 • 200 vakantie-uren en 40 ADV-uren per jaar bij een fulltime dienstverband
 • Pensioenregeling
 • Flexibele start- en eindtijden
 • Resultaatafhankelijke bonus
 • Gunstige ligging aan de A12 tussen Arnhem en Duitsland

Wie zijn wij?

Von Gahlen is een middelgroot, groeiend familiebedrijf, dat zich kenmerkt door een informele sfeer. Klein genoeg voor korte lijnen en veel invloed, groot genoeg voor een wereldwijde markt. Wij hebben al meer dan 45 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van mooie en complexe hightech producten die gebruikt worden bij onderzoek, productie en vervoer van nucleaire geneesmiddelen. Een boeiende markt die continu in beweging is. Veel producten worden klantspecifiek ontworpen en geproduceerd. Hierbij zijn hoge veiligheids- en kwaliteitsnormen van toepassing. Ons motto is dan ook: Von Gahlen For Sure! De organisatie Von Gahlen bestaat uit meerdere werkmaatschappijen met vestigingen in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. Op onze hoofdvestiging in Zevenaar vindt het ontwerp, de productie en assemblage van onze producten plaats. Binnen de totale holding zijn ongeveer 90 medewerkers werkzaam.

Interesse in de vacature (Junior) Manufacturing Engineer? 

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Femke Jentink, HR Manager, via f.jentink@vongahlen.com. of (0316) 52 82 75. Of stuur direct je sollicitatie (motivatie, CV en salarisindicatie) naar werken@vongahlen.com.

Je reactie wordt vertrouwelijk behandeld. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Kandidaten die zich melden via een recruiter of andersoortige intermediair beschouwen wij dan ook als rechtstreekse en ‘fee‘ vrije werving.

In het kort

Locatie:

Zevenaar

Uren per week:

38

Studie:

HBO richting WB of TBK

Studiefase:

Afgestudeerd HBO/WO