Stimuleren van bestendig appgebruik door gamification DEVCake

DEVCake is een jong, innovatief en no-nonsens IT–bedrijf, gevestigd in Deventer. Met een team van creatieve, technische en enthousiaste medewerkers ontwikkelen wij eigen producten in de vorm van apps en webapplicaties. Deze hebben als doel persoonlijke ontwikkeling van medewerkers te stimuleren en te realiseren en bedrijven en organisaties te ondersteunen hun gestelde doelen te behalen.

 

Het probleem

De continue kennisontwikkeling van medewerkers is voor alle organisaties van belang. Daarom ontwikkelt DEVCake een app waarin gebruikers dagelijks geprikkeld worden om korte, laagdrempelige en interessante activiteiten uit te voeren om hun kennis actueel te houden. Denk aan quizvragen, kleine puzzelachtige opdrachten, enquêtes, polls of het lezen van relevante nieuwsartikelen. Naast dagelijkse opdrachten kunnen gebruikers elkaar in de app werkgerelateerde vragen stellen, discussies starten en casussen delen. De uitdaging is om mensen te motiveren om de app voor een lange periode regelmatig te blijven gebruiken. Om dit te stimuleren wil DEVcake slim gebruik maken van gamification in de app.

 

De onderzoeksopdracht 

We willen de effecten van verschillende spelelementen (bijvoorbeeld competitie, virtuele beloningen, zichtbare progressie, items vrijspelen en een aanpasbaar uiterlijk) op het gebruik van een van onze apps onderzoeken. Eerst ga je met theoretisch onderzoek bepalen welke spelelementen passen bij de verschillende doelgroepen van de applicatie. Vervolgens zal je een plan van aanpak opstellen welke omschrijft wat de beste manier is om deze elementen te kunnen integreren in de applicatie en welke data verzameld moet worden. Het plan moet door ons te gebruiken zijn bij de ontwikkeling van de applicatie. Tot slot zijn we natuurlijk geïnteresseerd in de effecten. Hiermee kunnen we immers bestaande en potentiele klanten overtuigen van het nut van de app. Daarom moet er een wetenschappelijk model gevonden of ontworpen worden welke de resultaten in beeld brengt en hieruit conclusie en aanbevelingen oplevert aan ons en onze klanten. Afhankelijk van je planning kunnen we het plan van aanpak integreren in de app, waardoor je kan werken met data van echte gebruikers.

 

Wie zoeken we? 

  • Je volgt momenteel een relevante HBO of WO opleiding, zoals Toegepaste Psychologie.
  • Je hebt je tijdens studie al georiënteerd op gedragsverandering, intrinsieke motivatie, gamification of Serious Gaming.
  • Je hebt interesse in technologie, zoals apps en andere software.
  • Je werkt zorgvuldig en zelfstandig.
  • Je bent sociaal, betrokken en besluitvaardig.

 

Wat bieden we?

  • Een fijne werksfeer bij een creatief, innovatief en jong techbedrijf.
  • Een passende vergoeding.
  • De mogelijkheid om van thuis of kantoor te werken. 

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd? Solliciteer nu!

Solliciteer naar deze vacature