Management Traineeship bij Belastingdienst

Ben jij onze leider van de toekomst?

De Belastingdienst zoekt managementtalent dat niet bang is om het verschil te maken. Wil jij jouw potentieel ten volle benutten? Dan is dit jouw kans om in twee jaar tijd door te stromen naar een stevige managementfunctie in een organisatie die volop in beweging is.

Help jij de ambities van de Belastingdienst te realiseren?

De Belastingdienst is een organisatie die midden in de samenleving staat. Om mee te gaan met innovaties of -beter nog- daarin voorop te lopen, is talent nodig. Niet zomaar talent. We zoeken jou als je een plezierige en stevige persoonlijkheid bent én grote ambities hebt om samen doelen te bereiken. 

Werken bij de Belastingdienst betekent werken met een maatschappelijke impact. Je werkt voor de publieke zaak en kunt heel Nederland tot je klantenkring rekenen. Én de Belastingdienst is een omvangrijke organisatie met zeer diverse werkzaamheden en een groot aantal mogelijkheden. Wist je bijvoorbeeld dat ook de Douane en FIOD onderdeel zijn van deze organisatie? 

Belastingdienst & ORMIT: Hier is jouw springplank naar een managementfunctie. 

De Belastingdienst werkt voor dit traineeship nauw samen met ORMIT, we zijn gespecialiseerd in high-end management traineeships. Na deze intensieve ORMIT-periode (die twee jaar duurt) ben je klaar voor het vervolg als leidinggevende bij de Belastingdienst. 

Het traject is tweedimensionaal; enerzijds is er een intensief opleidings-, leiderschaps- en talentontwikkelprogramma en anderzijds werk je aan drie uitdagende, relevante projecten bij de verschillende organisatieonderdelen van de Belastingdienst. De rol die je vervult heeft steeds een ander karakter, bijvoorbeeld; je start in een project-ondersteunende rol, vervolgens ben je 9-12 maanden teamleider en tot slot ervaar je hoe het is om projectleider te zijn van een verandertraject. 

Je krijgt een begeleider die je inhoudelijk steunt én een professionele coach die je persoonlijke groei stimuleert.

Je volgt het programma met 12 andere Management Trainees, zodat je elkaar kunt inspireren en van elkaar kunt leren. De opdrachten kunnen overal in Nederland zijn. 

Wil jij solliciteren?

Dan ben je vast enthousiast geworden door de beschrijving van dit traineeship, met name werken in een maatschappelijke en veranderende organisatie, in combinatie met een intensieve persoonlijke ontwikkeling spreekt je aan. Het is belangrijk dat je de ambitie hebt om te werken in een leidinggevende- of (verander/project)managementrol. 

Je hebt een proactieve en energieke houding en je beschikt over het vermogen om complexe vraagstukken vanuit een open en breed perspectief te bekijken, te vertalen naar concrete acties en je omgeving hierin mee te nemen en te enthousiasmeren. Het nemen van verantwoordelijkheid en eigenaarschap is jouw tweede natuur. 

Wat bieden we jou?

 • 66 dagdelen opleiding, training en intensieve persoonlijke ontwikkeling
 • een vaste ervaren coach
 • een marktconform salaris 
 • OV businesscard en telefoonregeling
 • pensioenregeling 
 • 20 (+7 optionele) vakantiedagen
 • een collectieve ziektekostenverzekering

Requirements

 Om te kunnen solliciteren, beschik je in ieder geval over;

 • een Master/ WO-diploma, of je bent bezig met afstuderen, bij voorkeur in de richting van bedrijfskunde, bestuurskunde, economie, finance, innovatie of management
 • maximaal drie jaar werkervaring
 • managementambities en –talent. Je hebt dit aangetoond in verschillende nevenactiviteiten (denk bijvoorbeeld aan bestuur-, stage- of buitenlandervaring of in een bijbaan)
 • interesse in en affiniteit met politiek bestuurlijke vraagstukken en ontwikkelingen
 • je bent op 1 januari 2019 klaar om te starten met het traineeship (een andere startdatum is helaas niet mogelijk). Je kan wel nu alvast solliciteren dan weet je binnen 3 weken of je op 1 januari kan beginnen

 

SOLLICITEER NAAR DEZE VACATURE

“Je hebt een proactieve en energieke houding en je beschikt over het vermogen om complexe vraagstukken vanuit een open en breed perspectief te bekijken.”

Locatie

Belastingdienst

 

Uurloon

volgt uit sollicitatie

 

Uren

fulltime

Studie

Een WO Master afgerond, bij voorkeur:
Bedrijfskunde
Bestuurskunde
Economie (finance)