Junior Consultant - Operations Strategy

Jouw functie

Net je Master diploma gehaald en ben je geïnteresseerd in het vertalen van strategische doelstellingen naar operationele verbeteringen en het stroomlijnen van de kernprocessen van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven? Kom dan ons team versterken!

Als Junior Consultant Operations Strategy werk je binnen Strategy & Operations en draag je bij aan het verbeteren van de kernactiviteiten van onze klanten. Organisaties zijn continu op zoek hoe ze hun strategische doelstellingen (zoals klanttevredenheid) kunnen realiseren door het effectief inzetten van werknemers en nieuwe technologieën in de operatie van de organisatie. Onze klanten zijn COO’s die op zoek zijn naar de waarde van digitale technologieën en innovaties zoals Robotics, Blockchain en Data Analytics en de bijdrage die de inzet hiervan kan leveren aan het behalen van de strategische doelstellingen. Binnen operations spelen vraagstukken met grote impact voor onze klanten; bijvoorbeeld hoe men de operatie zo flexibel mogelijk kan inrichten om in de (nabije) toekomst in te kunnen spelen op nieuwe marktontwikkelingen en wet- en regelgeving en het maken van gerelateerde investeringsbeslissingen.

Jij helpt klanten bij het definiëren en implementeren van de operationele strategie, waarbij je de klantwaarde zal verbeteren door het analyseren van prestaties en het identificeren en implementeren van verbeteringen in de operatie. Je doet dit bij de meest toonaangevende bedrijven in verschillende industrieën.

Wij verwachten dat je een bijdrage levert door jouw sterk analytisch denkvermogen, creativiteit en out of the box denken. Je zult in de opdrachten leren hoe de bewezen Deloitte methodieken worden toegepast en je werkt nauw samen met Deloitte collega’s in multidisciplinaire teams in nationale en internationale projecten. Onze consultants werken samen met de klant en daarom zal je de meeste tijd doorbrengen op locatie bij de klant. Jouw thuisbasis is ons unieke kantoor in Amsterdam, The Edge.

Jouw profiel

 • Een universitair masterdiploma
 • Uitstekende academische resultaten en middelbare school (VWO) cijfers
 • Sterke analytische vaardigheden en het vermogen om op basis van data analyse problemen op te lossen
 • Je vindt het leuk om nieuwe oplossingen te bedenken voor complexe uitdagingen
 • Je bent leergierig en daagt jezelf continu uit om een maximale impact te maken in je studie, werk en/of op de samenleving
 • Jouw interesse in het vakgebied blijkt uit jouw studieachtergrond, stages en eventuele werkervaring; kennis van procesverbetering methodes (zoals Lean Six Sigma) is een pre
 • Je bent geïnteresseerd in innovaties en de operationele toepassing hiervan
 • Sterke Excel en PowerPoint vaardigheden zijn een pre; je kunt complexe analyses vertalen naar een duidelijke en sterke presentatie
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en goed in staat om effectief te werken in wisselende, multidisciplinaire teams
 • Je staat ervoor open om projecten in het buitenland te doen en hebt ervaring met culturele diversiteit in een professionele omgeving, internationale ervaring (zoals een semester of stage in het buitenland) is een pre
 • Extra curriculaire activiteiten naast je studie, zoals een actieve (bestuurs-) functie in een studentenvereniging of sport club
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift; kennis van een extra vreemde taal is een pre

Deloitte Operational Excellence team

Je start als Junior Consultant binnen Strategy & Operations Consulting in het Operational Excellence team. Wij hebben diepgaande kennis van de werking van de processen van onze klanten in de financiële, publieke en private sector. Onze consultants helpen klanten aan de hand van de strategie het bedrijfsmodel te transformeren, data analytics toe te passen en op een creatieve manier de service kwaliteit voor de eindklanten te verbeteren. Onze opdrachtgevers waarderen onze kennis van de verschillende industrieën en onze inzichten in globale trends die we weten te vertalen naar voor hen relevant advies.

We werken in de kern van de organisatie van onze klanten. Door onze langdurige relaties weten we wat er speelt en kunnen we onze klanten begeleiden in projecten die gerelateerd zijn aan operationele strategie, (her)ontwerpen en optimaliseren van processen, operationele transformaties, procesinnovatie en digitalisering. Daarbij ontwikkelen en gebruiken wij state of the art technologieën om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen.

Deloitte als werkgever

Deloitte biedt integrale diensten op het gebied van accountancy, belasting- en juridisch advies, consultancy, risk management en financiële advisering. Onze bedrijfscultuur is gebouwd op samenwerking, flexibiliteit en innovatie, om op het hoogste niveau te opereren en alle verwachtingen voorbij te streven. Wij bieden een unieke Talent Experience, die onze mensen in staat stelt om betekenisvol werk te doen en om persoonlijk te leren, groeien en te leiden in elke stap van hun carrière.

Wij leveren een uitstekende impact op de reputatie en op het succes van onze opdrachtgevers, in Nederland, maar ook wereldwijd. Door dit na te jagen dragen we bij aan een duurzame en bloeiende maatschappij en geloven we sterk in de positieve invloed de we kunnen en zouden moeten hebben op wereld waarin we opereren. Deloitte is door Gartner, IDC en Kennedy benoemd tot meest toonaangevend adviesbureau wereldwijd, voor de vijfde keer op rij, door Forrester een leider op het gebied van business transformation consulting en werken we met 90% van de Fortune 500 bedrijven.

Ben jij enthousiast? Solliciteer dan naar deze fulltime baan! Mocht je vragen hebben, mail dan gerust!

 

SOLLICITEER NAAR DEZE VACATURE

Lees de ervaringen van drie van onze collega’s

Deloitte heeft een Nederlands opleidingsinstituut geadviseerd in het verbeteren van haar operationeel management. Processen zijn geanalyseerd en de verbeterinitiatieven zijn in kaart gebracht. Deze werden vervolgens gemonitord door middel van wekelijkse stand-up sessies en vervolgens bijgehouden op een verbeterbord. Nieuwe aangedragen verbeterinitiatieven werden tussen de stand-up sessies geanalyseerd en geconcretiseerd, waarna ze door medewerkers werden geïmplementeerd. Door deze systematiek aan te houden was de klant in staat in korte sprints toe te werken naar operationeel management. Mijn rol binnen dit traject was de methodiek en inrichting van de stand-up sessies te bepalen, het verbeterbord in te richten en de klant te ondersteunen in het analyseren van de tussentijdse resultaten. Ik was in dit project op dagelijkse basis in overleg met de klant en werd meegenomen in de werkzaamheden, waardoor ik echt het gevoel had onderdeel uit te maken van het team.

Judith Poelgeest (Manager)

Een hypotheek service provider heeft Deloitte gevraagd om een nulmeting van de huidige operationele performance en het opstellen van een verbeterplan om de operationele performance te verhogen. Met behulp van interviews, benchmark analyses en advanced process mining tools is het verbeterpotentieel in kaart gebracht en een implementatieplan opgesteld om de verbeteringen door te voeren. Na het opleveren van het rapport met verbetermaatregelen is Deloitte gevraagd om Operationeel Management te implementeren en processen te automatiseren bet behulp van software robotics. Als consultant heb ik een zeer grote rol gehad in het houden van interviews, analyseren van de processen, het schrijven van het verbeterplan en het modeleren van de robot. Tot slot heb ik mij kunnen ontwikkelen tot een volwaardig sparringpartner van de manager operations. De volgende stap is om samen met de CEO en manager operations na te denken over de lange termijn waarin de digitale transformatie met onderwerpen als blockchain centraal zal staan.

Rob van Werven (Senior Consultant)

Voor een groot productiebedrijf heeft Deloitte de Corporate Strategy vertaald naar een Operations Strategy. Zodat de juiste strategische beslissingen gemaakt konden worden met betrekking tot investeringen en projecten. Het project duurde ongeveer 6 weken waarin we meerdere workshops met het management team van de klant hebben gehouden. Dit project werd door 2 personen uitgevoerd, waardoor ik veel verantwoordelijkheid kreeg; mijn activiteiten bestonden uit het voorbereiden en begeleiden van workshops, analyseren van de klantsituatie (financiële situatie, capabilities en proces),rapporteren van voortgang en overleg met het managementteam van de klant. Ook kon ik mijn creativiteit kwijt in deze opdracht, door te bedenken welke innovatieve oplossingen dit bedrijf verder zal helpen in de toekomst.

Helen Sonneveld (Consultant)

Deloitte: Leading Consulting Firm

Wij zijn door Gartner, IDC, en Kennedy voor het vijfde jaar op rij gekozen als nummer 1 op de ranglijst als leading consulting firm, we zijn benoemd als leader in Business Transformation Consulting door Forrester en we werken voor 90% van alle Fortune 500 bedrijven.

Locatie

Deloitte, Amsterdam

 

Uurloon

volgt uit sollicitatie

 

Uren 

fulltime

Studie 

Een afgeronde master in een relevante studierichting

 

 

Deadline 

wie het eerst komt, wie het eerst maalt